Новости

Македонија се исселува.

Повеќе...

Струга, 10. септември 2016 (ОХРИДПРЕС) – Капацитетот на градинката во Струга во двата објекти – „8-ми Март“ и „Сонце“ е пополнет до тој степен, што на децата кои се згрижени им е на располагање минимална квадратура, реагираат од Советот на родители.

Повеќе...

Државниот завод за статистика објави колку бракови се склучени, колку разводи се случиле и колку деца се родиле во второто тримесечје од 2016 година.

Повеќе...

Според податоците на Државниот завод за статистика, во 2015 година, во споредба со 2014, земјоделските површини се зголемени за 0.1%. Кај обработливата површина зголемување е забележано кај ораниците и бавчите за 0.4%, кај овоштарниците за 3.6% и кај лозјата за 0.8%. Намалување е забележано кај ливадите за 0.8% и пасиштата за 0.1%. 

Повеќе...

Според податоците на Државниот завод за статистика, од јануари 2016 година, широкопојасен пристап на интернет (преку фиксна или мобилна конекција) имале 93.8% од деловните субјекти со десет или повеќе вработени.

Повеќе...

Според податоците на Државниот завод за статистика, индексот на прометот во индустријата во август 2016 година, во однос на август 2015 година, изнесува 114.1.

Повеќе...
Scroll to top