Печати

За 15 години драстично се намалил бројот на основци. 

Денес има 57.000 деца помалку во основните училишта отколку во 2000 година. 

Намалениот наталитет не е единствен проблем. Масовното иселување надвор од земјава дополнително ја влошува ситуацијата. 

Видеото е превземено од Види Вака

Фејсбук: Види Вака